Victoria cu Sheriff. Cifre și istorie

Speranța a încheiat campionatul cu o victorie istorică, la Tiraspol, în fața campioanei Moldovei, Sheriff, 1-0. Acest succes a propulsat echipa noastră pe locul 6, final, în clasament – cea mai bună clasare de la revenirea în Divizia Națională.

Este pentru prima dată când Speranța învinge Sheriff în deplasare. 

Până la acest meci, nisporenenii au mai bătut cel mai titrat club din Moldova o singură dată, pe 9 august 2015, la Nisporeni. Atunci, echipa noastră s-a impus cu 1-0, iar singurul gol al partidei a fost înscris de fostul jucător al echipei Steaua, Mihai Onicaș.

Speranța este singura echipă care a învins campioana Moldovei în acest sezon. 

Până la meciul cu echipa noastră, Sheriff avea doar victorii și 3 remize. În penultima etapă tiraspolenii au învins Milsami la Orhei și și-au adjudecat al 16-lea titlu din istorie. 

Încă un detaliu: Sheriff n-a pierdut în acest sezon nici măcar în grupele Europa League!

Totodată, este pentru prima dată în acest sezon și singura, când Sheriff n-a reușit să înscrie măcar un gol. Respectiv Speranța este singura echipă, care a reușit în acest sezon să nu primească gol de la campioana Moldovei. 

Sergiu Plătică este singurul jucător al echipei noastre care a marcat anul acesta în poarta Sheriff-ului. Plătică a marcat atât în tur (1-2 la Hîncești), cât și în victoria din retur (1-0 la Tiraspol). Plătică a mai marcat un gol într-un amical cu Sheriff în luna februarie a acestui an, 1-2 la Tiraspol. 

Speranța și Sheriff nu s-au despărțit niciodată la egalitate în confruntările directe. 

Bilanțul meciurilor este următorul: 2 victorii Speranța și 6 – Sheriff. Golaveraj: 16-6 pentru tiraspoleni.  

Speranța ar putea întâlni în premieră Sheriff în semifinalele Cupei Moldovei Orange, sezonul 2017/18. Asta dacă nisporenenii vor trece în sferturi de Petrocub, iar Sheriff de Milsami.  

Chiar dacă sezonul intermediar 2017 s-a încheiat, echipa noastră va continua antrenamentele. Informații despre echipă găsiți aici, pe saitul oficial al clubului, dar și pe pagina de FACEBOOK, Speranța Nisporeni.

foto: fc-sheriff.com

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)