Speranța Nisporeni, alături de copii

O veche zicală ne mărturiseste, să nu uităm de cei mai trişti ca noi. Sunt mulţi oameni defavorizați, poate chiar foarte necăjiţi care trăiesc în preajma noastră, iar cel mai important ar fi să nu uităm de această categorie socială și să le oferim clipe de bucurie.

În acest context, joi, 13 septembrie jucătorii formației noastre au pășit pragul şcolii pentru copii  cu dezabilități mentale severe “Orfeu”, situată în centrul capitalei. Fotbaliștii, staff-ul tehnic și conducerea clubului Speranța Nisporeni au oferit dulciuri și diverse produse alimentare copiilor, iar bucuria pe chipul reprezentanților acestei instituții a fost enormă. Evenimnetul, care a durat circa o oră, s-a încheiat cum e și normal cu o partidă de fotbal. Nu este primul eveniment de asemenea gen la care participă jucătorii clubului nostru, anul trecut clipe de satisfacție și bucurie în suflet au avut reprezentanții unei instituții similare din sectorul Buiucani.

CRISTIAN EFROS, ANTRENOR PRINCIPAL SPERANŢA NISPORENI: „Am vrut să oferim nişte clipe plăcute acestor copii, să facem un gest plăcut, să se simtă importanți.
Sincer aş dori tuturor oamenilor de pe pământ ce nu au posibilităţi egale, să se simtă mai aproape de ceilalţi, să simtă dragostea oamenilor, că merită şi ei atenţie. Nu este prima și ultimă acțiune de acest gen. Cât mai des vrem să ajutăm oamenii, este foarte important, dacă ai posibilitatea trebuie să ajuţi pe cei defavorizaţi, încercăm şi noi să facem o lume mai frumoasă.”

PETRU EFROS, PREŞEDINTE SPERANŢA NISPORENI: “Este o tradiţie frumoasă a clubului nostru, nu este prima dată, ideea îi aparţine antrenorului principal, Critstian Efros, este normal şi foarte frumos să vii si să acorzi puţină atenţie acestor copii, care în nici un caz nu sunt mai răi ca noi, ei au soarta lor, dar într-o asemenea situaţie orcine poate fi. Noi la sigur am fi trişti dacă cineva ne-ar lăsa în afara vieţii şi nu ne-ar acorda atenţie. Pentru asta suntem astăzi aici, să le facem măcar pentru câteva minute, viaţa acestor copii mai veselă, să uite şi ei de problemele pe care le au.”

OLEG ABABII, DIRECTOR GENERAL CPPC ”ORFEU”: “Asemenea vizite reprezintă o raritate pentru noi. Ne străduim din orice eveniment să facem o sărbătoare. Astăzi, fotbaliştii clubului Speranţa, ne-au bucurat enorm de mult, au venit cu un spirit bogat să ne facă o surpriză plăcută, să ne ofere dulciuri şi să joace fotbal alaturi de copii noştri este ceva extraordinar.”

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)