Speranța în progres. Totalurile sezonului 2017

Speranța s-a clasat pe locul 6 în sezonul intermediar 2017, repetând cel mai bun rezultat din istorie, înregistrat în sezonul 1996/97, adică exact cu 20 de ani în urmă.

Totodată, echipa noastră a fost cel mai aproape din toată istoria de a se clasa pe podium. Doar 5 puncte le-au lipsit nisporenenilor pentru a se clasa pe locul 3.  

Sezonul intermediar 2017

6. Speranța 18 5 6 7 18-21 21

 

La capitolul Media de puncte, la fel, Speranța este în ascensiune: 1,17 puncte pe meci. Acum 2 sezoane aveam 1,15, iar sezonul precedent – 0,97 puncte pe meci.

Comparativ cu primele 2 sezoane a crescut semnificativ media de goluri marcate per meci. Astfel, în sezonul abia încheiat Speranța a avut o medie de 1 gol marcat pe meci. În primul an de la revenirea în elită media golurilor marcate a fost de 0,89, iar în al doilea – 0,8.

Cea mai bună medie de goluri marcate din istorie s-a înregistrat în sezonul 1995/96, când Speranța a marcat 41 goluri în 30 de meciuri, având o medie de 1,37 goluri pe meci.

Cristian Efros, cel mai longeviv antrenor activ din Divizia Națională: 3 sezoane consecutiv

Golgheterul echipei: Viorel Primac – 5 goluri.

Media golurilor încasate este mai bună decât în primul sezon din era modernă (1.33 goluri) și egală cu cea din sezonul doi: 1,17 goluri primite per meci.

Portarul Nicolae Țurcan – 5 din 6 meciuri fără gol primit.

În ultimele 4 meciuri de campionat Speranța n-a încasat nici un gol. Este cea mai lungă serie consecutivă fără gol din istoria clubului. Toate cele 360 de minute în poartă s-a aflat Nicolae Țurcan.

Speranța a utilizat în primul 11 cei mai mulți portari în acest campionat: 4. Vasile Buza, Mihail Paiuș, Vladimir Țselovalnikov și Nicolae Țurcan au apărat buturile nisporenenilor în acest sezon, intrând pe teren din poziție de titulari.

Niciodată în istorie, Speranța n-a bătut într-un singur campionat primele 2 echipe clasate. În acest sezon, Speranța a reușit să învingă atât campioana Sheriff (1-0 în deplasare), cât și vicecampioana Milsami (1-0 în deplasare).

Speranța este singura echipă care a bătut campioana Sheriff în această ediție de campionat, 1-0 în deplasare, în etapa a 18-a.

Speranța este singura echipă, care a jucat în acest campionat, acasă, pe teren sintetic. Partida din etapa a 17-a cu Sfântul Gheorghe, 0-0, la Nisporeni.

În premieră, Speranța a avut un jucător titular 2 meciuri consecutiv la echipa Națională, în preliminariile Campionatului Mondial. Este vorba de Sergiu Plătică, titular în meciurile cu Irlanda și Austria.

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)