Speranța a participat la deschiderea terenului de mini-fotbal din satul Bălănești, Nisporeni

Petru Efros, președinte Speranța: ”Am acceptat cu plăcere invitația de a participa la deschiderea oficială a stadionului din satul Bălănești, raionul Nisporeni. Clubul de fotbal Speranța este clubul care reprezintă acest raion, reprezintă oamenii din Nisporeni și din toate satele acestui raion. Noi suntem clubul Dumneavoastră, dragi nisporeneni. Și vreau să vă transmit că echipa noastră va accepta cu plăcere orice invitație de acest gen, care va veni din orice localitate a raionului Nisporeni. Pentru că echipa Speranța înseamnă Nisporeni.”

Astăzi, în satul Bălănești, Nisporeni a avut loc deschiderea stadionului de mini-fotbal, construit cu aportul primăriei locale, a ministerului Agriculturii, mediului și dezvoltării, a Federației de Fotbal și a Partidului Democrat din Moldova.

La manifestație au participat secretarul general al Partidului Democrat, domnul Constantin Botnari, ministrul agriculturii, mediului și dezvoltării regionale, domnul Vasile Bâtcă, preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş, reprezentantul FMF, Mircea Cojocari, dar și clubul de fotbal Speranța Nisporeni.

După partea oficială, la care primarul din localitate, Grigore Pîrţac a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți, a urmat un meci de mini-fotbal dintre echipa din Bălănești și Speranța Nisporeni. Echipa din Divizia Națională a ieșit învingătoare, dar gazdele au avut o prestație destoinică și chiar au reușit primii să deschidă scorul. 

Satul Bălănești se află la o distanță de 85 km de Chișinău, în raionul Nisporeni. Pădurea satului Bălănești constituie o parte din brâul vestic central forestier, care începe în raionul Strășeni și se termină în raionul Ungheni, rezervația „Bahmut”.

Tot în Bălănești, pe versantul vestic de nord, se află punctul geografic care denotă cea mai mare altitudine de la nivelul Mării Negre, 436 m. În vremurile de altădată el purta denumirea de „Piscul lui Miron”, ca omagiu adus acelui țăran răzeș, care deținea titlul de proprietar al pământului din dealul satului Bălănești.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)