Petru Efros: ”Adevărații suporteri vor fi mereu lângă echipă”

Președintele echipei Speranța Nisporeni, Petru Efros a răspuns la cele mai incomode întrebări, care i-au fost adresate în sezonul abia încheiat prin intermediul paginii de facebook sau pe saitul oficial al clubului. Mai mult decât atât, președintele echipei noastre intenționează să facă o tradiție din comunicarea cu suporterii. Citiți detalii în interviul de mai jos.

Petru Efros: Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor adevărați ai Speranței care au fost alături de noi în acest sezon. Speranța progresează și pas cu pas vom ajunge acolo unde ne dorim. Totodată le mulțumesc și celor care ne critică. Asta ne face să devenim mai buni. Și chiar dacă unii dintre critici au abandonat echipa, eu le voi răspunde civilizat, cu mesajul că membrii fostei galerii sunt așteptați oricând la meciuri.

Tototdată vreau să le comunic faptul că eu pot oricând să renunț la club, dacă vine cineva cu bani pentru bugetul clubului, în jur de 5-6 milioane de lei anual, atât cât investesc eu și partenerii mei în ultimele 2 sezoane. Dar cât timp banii sunt aduși de mine, de către prietenii mei, de partenerii mei, atâta timp la acest club eu sunt cel care voi decide ce se întâmplă, cine este antrenor și ce jucători sunt aduși ori pleacă.

  • Divirgențele cu galeria au început după schimbarea siglei echipei. Nu a fost posibil de ajuns la un compromis?

Petru Efros: Ce ține de sigla clubului. Atunci când am ales noua siglă, suporterii, galeria și toți fanii Speranței au fost chestionați și, cu modificări nesemnificative, s-a votat pentru actuala emblemă. Cineva însă insistă ca să revenim la vechea siglă. Noi nu putem să facem ceea ce vrea doar un grup restrâns de suporteri, chiar dacă aceștia fac parte din galerie. Sau cel puțin făceau parte, pentru că astăzi Speranța nu are o galerie.

  • O parte dintre suporteri au acuzat conducerea clubului că a dus echipa la Hîncești…

Petru Efros: Cred că e vorba de 1-2 persoane care sunt prost-intenționate. Toată lumea din fotbal cunoaște faptul că Federația de fotbal împreună cu toate cluburile au decis ca meciurile din campionat să se joace doar pe teren natural. În momentul în care la Nisporeni va fi gata noua arenă echipa va reveni acasă. Atunci vom avea o altfel de colaborare cu suporterii, pentru că vom juca la noi acasă. Vom crea a galerie nouă. Avem deja noua politică a clubului pregătită și o vom aplica imediat ce vom putea să jucăm pe noul stadion din Nisporeni. Adevărații suporteri vor fi mereu lângă echipă și echipa alături de ei.

  • Întotdeauna ați fost deschis cu presa și cu suporterii. Sunteți gata pentru un dialog?

Petru Efros: Sunt gata să răspund la întrebările tuturor celor care se interesează de Speranța. Adresați întrebări prin intermediul paginii noastre de facebook sau le puteți lăsa pe sait, în comentarii. Voi răspunde la toți și la toate întrebările, chiar și la cele incomode. Cel puțin o dată în lună voi găsi timp și pentru asta.

  • Recent, într-un interviu, președintele FMF a declarat că va implimenta ideea Dv de a remunera echipele care vor utiliza mai mulți juniori…

Petru Efros: Mă bucur că Federația a acceptat propunerea clubului nostru de a premia echipele care promovează jucătorii tineri. Astfel, probabil deja din sezonul viitor, din banii proveniți din legitimarea strănierilor (60.000 lei pentru jucător) Federația va întoarce anumite sume de bani cluburilor care vor folosi în teren jucători mai mici de 21 de ani. Acest lucru va stimula utilizarea a cât mai mulți jucători tineri, ceea ce va duce la creșterea valorii fotbaliștilor imediat ce aceștia fac pasul de la juniori la fotbalul mare.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)