Ion Digori: «Toată viața m-am pregătit pentru debutul în Divizia Națională»

Fotbalistul Speranței Nisporeni Ion Digori a debutat în Divizia Națională în vârstă de 31 de ani. Jucătorul echipei noastre a făcut apariția în teren în partida cu Milsami Orhei în etapa a XX-a a Diviziei Naționale. Mijlocașul originar din satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi, a acordat un interviu site-ului oficial al clubului. Este de menționat faptul că Digori a contribuit la singurul gol marcat de Speranța în meciul cu Milsami.

– Ion, când și unde ai început să practici fotbalul?

– Am făcut primii pași în fotbal în vârstă de 8 ani în satul meu natal, Cobusca Nouă.

– La ce echipe ai jucat înainte de a veni la Speranța?

– Practic toată cariera mea de fotbalist am evoluat pentru echipa, la care m-am format – Intersport-Aroma (Cobusca Nouă). Cu această formație am promovat de 3 ori în Divizia Națională, însă niciodată nu am jucat în prima ligă valorică. În sezonul trecut am fost legitimat la FC Sângerei și Saxan Ceadîr Lunga.

– Cum ai ajuns la formația din Nisporeni?

– Președintele clubului Petru Efros m-a invitat în probe la Speranța, iar apoi am semnat contract valabil până la finalul sezonului cu posibilitatea de a prelungi acordul.

– Weekend-ul trecut ai debutat în Divizia Națională în partida cu Milsami Orhei. Cum a fost primul tău meci în eșalonul superior al fotbalului moldovenesc?

– Am trăit momente extraordinare, la care am visat toată viața! Nu vedeam pe nimeni în jur din cauza emoțiilor atunci, când antrenorul Cristian Efros m-a trimis la încălzire. Toate emoțiile au dispărut imediat, când am intrat în teren. M-am pregătit pentru acest meci toată viața și mă bucur mult că la debutul meu echipa a obținut victoria. Sper să ajut Speranța în continuare ca să atingem obictivele propuse.

– În urma victoriei în meciul cu Milsami, Speranța s-a apropiat la doar două puncte de Zimbru Chișinău, ce se află pe locul 4 în clasament.

– Da, însă urmează un meci dificil cu Sfântul Gheorghe Suruceni. Trebuie să demonstrăm că succesul în partida cu Milsami nu a fost o simplă întâmplare.

– Sfântul Gheorghe are de asemenea moralul ridicat după ce a învins Zaria Bălți.

– Este un adversar dificil. Sfântul Gheorghe are în lot fotbaliști, care au prins meciuri la echipa națională. Nu ne vom da înapoi și vom lupta până la urmă. Vom obține cele trei puncte, dacă vom respecta indicațiile antrenorului, la fel cum am făcut în meciul din ultima etapă.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)