Cristian Efros: «Scorul nu reflectă deloc conţinutul jocului»

Antrenorul Speranţei Nisporeni Cristian Efros a comentat partida cu Zimbru Chişinău (0-1) în etapa a 18-a a Diviziei Naţionale.

– A fost un meci extrem de interesant pentru toţi spectatorii, foarte ofensiv ambele echipe şi-au creat nenumărate ocazii, scorul de pe tabelă nu reflectă deloc conţinutul jocului, trebuiau să fie marcate vreo 10 goluri.

– Jucătorii dumneavoastră au îndeplinit sarcinile puse înaintea jocului?

– Chiar am pretenţii mari faţă de unii jucători, avem în echipă fotbalişti noi, regretabil este că unii sunt capabili să înveţe ceva nou, iar alţii sunt incapabili. Unii fotbalişti din păcate sunt obişnuiţi să joace doar într-un singur mod, care îl au din copilărie, un fel de fotbal de stradă şi care nu se pot adapta la cerinţele jocului modern, care este mai tactic acum. Din acest motiv am avut ceva probleme şi nu doar din acest motiv au fost chiar probleme elementare în jocul unul contra unul, indiferent unde nu ai juca la orice nivel, aici regulile sunt simple – trebuie să fii mai bun decât adversarul tău direct. În prima repriză adversarul a intrat mai bine în joc, a fost mai bun decât noi, doar în partea a doua a jocului ne-am consolidat şi am început să jucăm fotbal.

– În aceste condiţii mai are nevoie echipa de ceva jucători noi, ceva întări pe posturi?

– Acum deja este târziu să vorbim despre asta, deoarece s-a încheiat perioada de transferuri, din păcate nu am achiziţionat tot ce ne-am dorit, pe ultima sută de metri, trebuiau să vină nişte jucători, dar nu ne-a reuşit să-i transferăm, iar acum deja trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem în echipă. Trebuie să luptăm, să ne organizăm mai bine, să intrăm mai bine în meci, să fim mai motivaţi să vrem mai mult, nu putem să intrăm pe teren relaxaţi. Am jucat cu un adversar foarte bun, foarte tehnic, rapid şi dacă noi nu am fost montaţi sută la sută nu am putut juca la astfel de tempou. A doua repriză sa văzut suntem bine pregătiţi fizic, ştim a juca fotbal de ce nu am jucat aşa în prima repriză?! Îmi pun această întrebare şi trebuie să găsesc răspuns cât mai curând.

– Aţi avut pe parcursul jocului 4-5 ocazii clare de a marca.

– Este vorba de încrederea în sine a jucătorilor, psihologia. Aici e nevoie să lucrezi cu jucătorii nu o lună sau două, ci ani de zile la acest aspect, ca să-i schimbi fotbalistului în codul genetic format de ani de zile începând de la părinţi, şcoală, este ceva destul de complicat, dar încerc cumva să influenţez asta, sper rezultatele să vină cât mai curând. Din păcate nu am avut un atacant pur sânge astăzi pe teren, nu-l avem de fapt în echipă niciodată în acest sezon, acum a venit Alexandru Maxim care sper să ne ajute mult, el are sânge rege, are experienţă se descurcă în faţa porţii, poate marca, are mentalitatea de marcator, de aceste calităţi avem nevoie noi. Deocamdată el nu este pregătit fizic sută la sută, mai repede aştept să fie el gata, atunci cu siguranţă vom putea marca ocaziile create.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)