Cristian Efros: «Să continuăm cu același caracter» (VIDEO)

Antrenorul echipei Speranța Nisporeni Cristian Efros a făcut declarații după meciul câștigat la Orhei în fața lui Milsami (1-0):

– A fost un meci interesant pentru spectatori. Ambele echipe au jucat compact în apărare, de acea nu s-au marcat multe goluri. Milsami a făcut un joc pozițional bun, a avut posesie. Noi am fost concentrați mereu spre poartă, să o apărăm și să o atacăm. Am reușit un gol. Îl felicit pe Mihai cu această reușită. Pot să spun, că ne-a întors datoria după partida cu Zimbru, când l-a lăsat un jucător, care a egalat scorul. Acum și-a răscumpărat greșeala, a meritat asta, și noi am meritat.

– Bolun a marcat un eurogol.

– Da, după meciul cu Zimbru, Bolun a simțit o responsabilitate mare pe el, este un bărbat responsabil și Dumnezeu i-a trimis acest dar. Fotbaliștii lui Milsami au făcut o greșeală și au lăsat un jucător liber la respingere. Noi am profitat de gafa lor și am fructificat-o.

– Maxim Iurcu a jucat astăzi pe postul de fundaș stânga. A fost un experiment?

– Experimentăm de când el a venit la echipă în urmă cu un an! El a jucat mijlocaș central, atacant, doar nu a jucat fundaș central. Dacă ești un băiat capabil, ai calm, poți juca pe orice poziție. Vorbesc cu el, explic, arăt exemple video. Iurcu mă înțelege și progresează. Mereu fac experimente. Același Plătică (fostul jucător al Speranței – n. r.) este atacant, dar și astăzi la Milsami a jucat fundaș lateral (la Speranța a fost folosit pe această poziție – n.r.). Îmi place să transform mijlocașii și atacanții în fundași laterali, să aibă firul de atac pe această poziție. Același Bolun a evoluat ca mijlocaș în Divizia B și A, iar acum este fundaș.

– Este posibil ca Speranța să prindă un loc în cupele europene?

– De ce nu? Niciodată nu trebuie să spui nu. Avem un vis și trebuie să tindem spre el. Nu vreau să promit ceva. Leicester City a cucerit titlul în Premier League. Nu putem să comparăm Premier League cu Campionatul Moldovei, aici e și mai posibil. Trebuie să muncim și să continuăm cu același caracter! În primul rând, suntem bărbați, apoi suntem fotbaliști. Astăzi am demonstrat asta!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)