Cristian Efros: «Băieții au făcut tot ce le-am cerut»

Antrenorul Speranței Nisporeni Cristian Efros a făcut declarații după meciul cu Zaria Bălți (0:0) în etapa a 15-a a Diviziei Naționale.

Interviu post-meci (versiunea originală/completă)

– Au jucat două echipe, care pot controla mingea, două echipe, care se pot apăra. Ambele echipe au jucat tacticizat în apărare, foarte atent. Atât adversarul s-a așezat după linia de mijloc, cât și noi. Cu toate acestea fost un meci bun pentru spectatori, au fost ocazii. Adversarul a controlat bine mingea, noi am controlat-o bine. După ocazii, am fi putut să luăm trei puncte, însă după conținutul meciului a fost egal.

Imediat după pauză ați făcut o schimbare și l-ați introdus pe Sandu, care a încercat să forțeze atacul.

– Da, mă gândeam toată săptămâna cine trebuie să intre primul și am luat această decizie. Constantin este un băiat în forță, care poate să joace dur cu adversarul, să-i împingă, să-i enerveze un pic. Sandu este rapid și poate să dea un tempou mai mare jocului. Știți cum, adversarul a obosit în repriza a doua, un jucător mai rapid poate face diferența. Cum s-a văzut, s-a ridicat tempoul, agresivitatea în ultima fază de atac și am creat ceva ocazii.

– Cum s-au prezentat jucătorii, care au venit în intersezon?

– Tiehi este un jucător cu multă străduință, forța fizică extrem de puternică. Unul contra unul practic nu văd nicio șansă pentru adversar, e incredibil de complicat să joci cu el. Mai avem de lucru cu el tactic, mai ales ceea ce este legat de faza ofensivă, pină când nu este obișnuit cu stilul nostru de joc. Chiar și lucrez cu el individual după antenament. Văd că e un băiat, care vrea, are dorință și cred că va progresa.

– Este a 10-a remiză în 15 meciuri. Nu credeți că este prea mult?

– Ce contează câte remize avem? Suntem bine în apărare. Orice antrenor vrea să aibă o fază de apărare bună, în primul rând. De la apărare începe totul. Apărarea o pui mai repede și pe asta ne bazăm. Progresăm enorm și în faza ofensivă, chiar și astăzi sa văzut asta. Normal că atacul treptat progresează, se șlefuiesc legăturile de joc, crește capacitatea jucătorilor de a înțelege cerințele mele, cerințele jocului. Mai sunt jucători noi, care trebuie să se incadreze, sunt jucători, care după pauză au mai uitat câte ceva, mereu este de lucru și văd că putem crește.
Sunt mulțumit de băieți, s-au străduit, au făcut tot ce le-am cerut.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)