Cristian Efros: «Astăzi am îndeplinit aproape de maximum prioritățile puse în timpul săptămânii»

Antrenorul Speranței Nisporeni Cristian Efros este mulțumit de jocul prestat de elevii săi în partida cu Sheriff Tiraspol (0:0) în etapa a XXIII-a a Diviziei Naționale.

– Obiectivul nostru a fost să fim cât mai compacți. Am avut încercări de pressing pe partea adversă, cu ce i-am surprins. Am avut câteva ocazii foarte periculoase, am avut o bară în prima repriză și ieșiri bune în contra-atac pe tot parcursul meciului. În câteva situații adversarul a fost nevoit doar cu prețul cartonașului galben să oprească atacul.

Ambele echipe au fost destul de tensionate. Sheriff-ul avea mingea, dar a avut o oarecare frică să nu scape pe contra-atac. Noi stăteam mai jos și tot timpul trebuia să fim pe fază.

– Nu este pentru prima oară în acest sezon când luați puncte anume de la Sheriff. Cunoașteți bine stilul lor de joc?

– Știm ce priorități ne punem în meciuri de acest gen. Astăzi am îndeplinit aproape de maximum prioritățile puse în timpul săptămânii.

– Vă plăce să spuneți că nu tot timpul câștigă echipă ce are posesie. Acest meci demonstrează asta? 

– Atletico Madrid, Leicester City au câștigat campionate cu posesia de circa 40 la sută. Posesia, într-adevăr, nu e ceva ce contează în rezultatul meciului. Fiecare meci este aparte. Au fost zone libere de care am putut să ne folosim mai des și de câte ori le-am folosit am putut marca. A fost un meci bun pentru echipa noastră, cu multe momente pozitive – contra-atacuri, presiune pe partea adversă și pe partea noastră, rapid ne întorceam în zonele noastre, aveam grijă de careu. Mi-aș fi dorit să fi profitat mai des de spațiile libere in contra-atac cu un gol marcat, ca să ne facem o sărbătoare.

– Jucătorii africani s-au prezentat foarte bine astăzi și au făcut practic un travaliu.

– Toți au făcut travaliu și au muncit. Fără unul e greu. Trebuie să joace toți.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)