Сristian Efros: « Când vrei mai mult ca adversarul, dobândești»

Antrenorul Speranței Nisporeni Cristian Efros consideră că fotbaliștii au jucat concentrat pe tot parcursul jocului câștigat în fața lui Milsami Orhei (1:0):

– A fost un meci tensionat pentru ambele echipe. Obiectivul pus l-am fructificat. Am închis spațiile, am învățat din meciurile precedente și nu am avut probleme în zonele între linii, nici în spate. Adversarul a fost periculos, a făcut multe centrări în careu, a avut multe faze fixe. Ei au în lot jucători mai înalți decât noi, dar noi am fost foarte concentrați. Nu mereu înălțimea joacă cel mai important rol, e mai importantă concentrarea. Astăzi am vrut să câștigăm foarte mult, când vrei mai mult ca adversarul, dobândești.

Nouă ne-a fost mai simplu să marcăm gol, deoarece am avut mai mult spațiu pe faza ofensivă. În faza defensivă am jucat foarte compact, lăsând adversarul fără spațiu, în așa condiții le-a fost foarte dificil.

– Este a doua victorie a Speranța în fața lui Milsami în acest sezon. Sunteți fericit?

– Pentru orice victorie sunt fericit! Este la fel de dificil să joci cu toate echipe – cu Milsami sau cu Zaria. Nu sunt meciuri ușoare. Toate meciurile sunt complicate, fiecare adversar vrea să câștige. Cineva luptă pentru a nu retrograda, cineva luptă pentru cupele europene. Avem 8 echipe în campionat, iar fiecare meci este pe viață și pe moarte.

Normal, că sunt fericit! Nu contează că am bătut Milsami, Zaria sau Sfântul Gheorghe.

– Urmează două meciuri cu codașele și v-ați apropiat la două puncte de Zimbru. Acum sanșele sunt mari să urcați pe locul patru.

– Șansele mereu sunt mari, ele apar în orice moment. Nu sunt echipe codașe. Mă mai repet, toate formațiile prezintă fotbal decent și vor să câștige, de acea nu sunt meciuri ușoare. Nu văd nici o echipă codașă. Este un campionat destul de strâns și nu sunt echipe, care se evidențiază categoric în mod negativ.

Vrem să luptăm, să continuăm, să păstrăm ceea ce am făcut bun. Este important nu doar să ții minte erorile tale, dar este la fel de important să ții minte ce ai făcut bine. Doar așa putem să câștigăm în continuare, să memorizăm emoțiile pozitive, acțiunile și să ne bazăm pe tot ce am făcut bine.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)